Am selectat o idée care mi se pare destul de actuală, dar pe care mulţi n-o înţeleg în deplinătate

’’Inamicul adevărat nu este anturajul, inamicul adevărat este nesiguranţa în sine’’

Acest mesaj al sensului vieţii este comunicat de Steve Jobs în a doua sa istorisire (cea cu dragostea, trădarea, pierderea etc.) Aici consider că acest mesaj ne explică de ce ajung unii oameni să se bucure de succes în viaţă, iar alţii nu!

Deoarece nesiguranţa desemnează o incertitudine însoţită de anxietate referitoare la poziţia persoanei în societate sau o senzaţie că realizările personale sunt, într-un mod fundamental, insuficient de bune. Această nesiguranţă poate lua mai multe forme: senzaţia de a fi privit de sus, senzaţia de pericol, un sentiment de inadecvare sau frica de a-şi pierde agoniseala.

Aici afirmăm că toată lumea este nesigură într-un mod sau altul, însă anumite grupuri sunt mai predispuse la nesiguranţă decât altele. Spre exemplu, a fi imigrant denotă prin definiţie un statut nesigur, o anxietate socială şi economică profundă ce rezultă din faptul că nu există garanţia obţinerii unui venit sigur şi nici certitudinea că urmaşii vor avea parte de o viaţă decentă.

Ar putea părea ciudat că nesiguranţa joacă un rol crucial în stimularea succesului, însă această trăsătură este prezentă în special la tineri. Mai mult, ei nu doar că suferă de nesiguranţă, ci o şi promovează într-un mod conştient sau inconştient. Tinerii specialişti consider că sursa insuccesului lor este lumea înconjurătoare, oamenii, dar nu înţeleg cu adevărat această sursă izvorăşte din interiorul lor. Acest moment este sesizat de mulţimea din jur, de persoanele cu care aceştia interacţionează, şi în fapt primesc o respingere vehementă.

Aic adăugăm că „ar putea părea ciudat ca cineva să aibă şi o senzaţie de superioritate şi una de nesiguranţă. De fapt, această combinaţie improbabilă de trăsături este ceea ce generează ambiţia: nevoia de a demonstra capacităţile personale este ceea ce-i face pe oameni să sacrifice sistematic plăcerea din prezent pentru obţinerea unui succes în viitor”. legi care a fost rostul acestor acţiuni, şi dacă da, ce rezultate ele au dat!

Back to top